2011-10-03

Ny färg på brygden!

Snygg färg va?
Guld-öl på G?
Nu idag så har brygden tagit en intressant  orange färg.
Bilden till vänster gör inte den riktigt rättvisa, men ungefär så att ni förstår.
Är det normalt? 
Har ingen aning, men brygden luktar friskt och ni ser också en helt genomdimmig brygd och även sedimentet som börjar samlas i botten, samt skummet som nu börjat lämna en liten rand på kreusen-kragen.
Kreusen-kragen?
Kreusen-kragen är en lite insats/krage under locket. Den ökar höjden lite grann på tunnan och tas dessutom bort efter 3dgr - då är resten av tunnan ren och snygg. Dessutom så är skum-/slagglagret fortfarande mjukt och kan lätt tvättas bort. Jag tar nog lite bilder när det är dags.
Och ochslegraden?
Nja, jag håller nog på mig i alla fall. Det går ju åt ganska mycket öl i onödan för dessa mätningar och jag har ingen lust att bära runt på tunnan i onödan heller - så jag struntar faktiskt i att mäta en massa innan det i alla fall gått fem-sex dagar. Dock så kommer det bilder på när jag tar av kreusen-kragen tror jag.
Spännande!

Bryggäventyret fortsätter...
---
Läs även andra bloggares åsikter om Coopers DYI BeerKithembryggningölölbryggning,extraktbryggningMexikansk Cervezaochslegrader

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...