2011-11-04

Små (iPhone)apps-tips inför helgen


2008 BJCP Styles
Det finns givetvis en massa sätt att kategorisera öl, men ett stöter man på oftare än andra och det är BJCP Styles. Ett smart och smidigt sätt att hitta sina favoritöl och se vad det är som karaktäriserar dem jämfört med andra.
Uppslag och inte så mycket mer 
Jag rekommenderar iPhone-appen (gratis!), men visst hade man velat ha en hel del annat i den också förutom en ren uppslagsapp. Lite anteckningar, grafik och genvägar och smått och gott hade suttit bra. Men som ett rent och skärt(!) uppslagsverk så fungerar den alldeles utmärkt.
BeerScanner
Poängsätt, läs andras recensioner och leta gott öl! En iPhone-app som är värd varenda spänn av de 15SEK som den kostar. Jag var själv snabb och laddade ner den för ett par helger sedan när den introducerades och var heeelt gratis... :-)
Mina betyg
Skall påpeka direkt att det handlar om ren smakupplevelse för mig. En fruktöl kan visst vara femstjärnig jämfört med andra fruktöl, men för mig som inte är över mig glad i dem så blir det ändå bara en tvåa som gäller. Ren och skär smak alltså. Ja, och smak vid just det där tillfället bör man väl tillägga... ;-)
Socialt också...
Beerscanner är ju givetvis också lite social i sig själv. Jag har ingen riktig koll på hur det fungerar men antar att där är en ren uppdatering vad de andra håller på med.

caz heter jag förresten där, lägg till mig... :-)
---
Läs även andra bloggares åsikter om öl, , , , , , ,  

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...