2012-02-04

Provsmakning av J's Blonde

Spännande dag idag. Skall provsmaka en väns hembryggda öl. Det skall vara en till stilen Blond Ale (BJCP 6B), 5,5%. Aromhumlad med Hersbrucker, samma humle som jag hade i min Tyska Weißbier.
Gör inte ölen rättvisa, den
den är betydligt ljusare
i verkligheten.
Utseende: 
Lite smådisig med en vacker rödaktig guldig ton. Ett tunt, knappt cm-tjockt fint skum lägger sig på ytan och stannar där länge. Små klumpar av skum är kvar som mönster på glaset.
Doft:
Väldigt maltig doft, en skön beska ligger och gror i bakgrunden. Tycker mig känna lite höiga mangotoner också. Och honung?
Smak:
En söt maltighet och ton av honung som snart sköljs bort av lite torra grapeskal. Kvar ligger en fin, men ändå tydlig beska bak i munnen. Råkar rapa och en exotisk planka exploderar i munnen på mig. Gott. 
Mun:
Mjuk fin kolsyra och allt annat än kladdig i munnen. Som sköljmedel skulle vara inbillar jag mig - fast på ett bra sätt givetvis.
Overall:
En riktigt god öl. Lättdrucken och fräsch. De där tonerna av exotiska frukter är både goda och förföriska - jag vill bara ta en klunk till och en till och en till... Och så vill jag brygga en sådan också...


EDIT: Lite uppdaterad med rätt data nu... :-)
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...