London Porter Clone, dag 27 - provsmak imorrn!

Ja nu i semestertider så går tiden fort! Men imorrn har min första all-grain, en London Porter Clone stått på flaska i 4veckor. Således dags för att provsmaka!
Jag inbillar mig dock att den kommer smaka som bäst om ytterligare några veckor så vi får se. :-)

Vad förväntar jag mig då?

Givetvis en öl utan massa bismaker som inte skall vara där. Tyvärr så tror jag att det blir en rejält söt historia i och med att jag inte fick ner FG:t längre än till 1.020 under jäsningen. Jag fick ta beslutet att antingen tillsätta mer jäst eller ta att den blir söt. Men vi får se hur det blir nu. Förhoppningarna är i alla fall ganska stora trots mina missar.

Tankar

Jag kommer att publicera en lite mer strikt test på min andra blogg Bior så ock här, fast kanske något utbyggd med mer reflektioner etc.
Jag kommer också att parallelltesta min brygd med originalet för att utröna hur pass nära receptet kommer - och hur det påverkar eventuella framtida bryggplaner.
Liiite senare.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad behövs för extraktbryggning?

Mer inköp - maltkvarn (eller kaffekvarn snarare)

Bryggingredienser på ICA hemma?