2012-08-24

Min Jul-Öl 2012

Det gäller att vara tidigt ute! Och efter moget övervägande:

Denny's Vanilla Bourbon Imperial Porter

Från min recension av
Innis & Gunn Irish Cask
.
Jag hittade receptet när jag letade efter lite info hur det fungerar med vaniljstång i ölet. Läste lite i tråden och kände bara att denna whisky-Porter känns så oerhört rätt.
Jag har druckit Innis & Gunn Irish Cask och upplevde den som god - till motsats mot de flesta av deras andra öl - så varför inte något i den riktningen?

Smaksensation?

Tanken på bourbon istället för irländsk, lite sval whisky och sedan för ytterligare lite extra skjuts i vanilj- och fatprofilen med vaniljstänger tillsammans med en mörk, knäckig, maltig och kaffe/chokladsmakande stark brygd i vintermörkret gör mig faktiskt lite svag i knäna! :-)

Som julöl!

En lagrad glögg,
nio månader.
Jag kan inte påstå att jag generellt är över mig glad i kryddade julöl. Så istället så blir det ovanstående - mer som en winterwarmer fast i whiskyporter-överrock till jul! :-) 
För att få den under sin höjdpunkt så skall den tydligen helst ligga ett par månader och - *räknar lite på fingrarna* - det innebär att portern måste sättas redan i början av oktober och min Dunderglögg i början av november. Bråda dagar således! 

Samma tanke här

Jag tycker inte att tyngre, mer smakrika öl passar så vidare bra i stora flaskor. Dessutom är jag en riktig fjolla när det gäller drickande, jag smuttar i timtal snarare än häver i mig. Så jag kommer ha samma inställning till denna porter såsom till min nästa bryggning - ChocoPuckoChockPorter - små flaskor och kanske en lite mindre batch.

Mitt arbetsnamn på ölen

Jag kommer för först gången göra riktiga etiketter och titeln blir:

Tomten är lite trött bara

Tyvärr vet jag inte vem som äger denna bild. Någon? 

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...