2012-11-20

En bubblar och en är på flaska nu

Hm, missat lite updates här känner jag.

Dunderglöggen

Dunderglöggen är nu bubblin'-away å det grövsta.
Den hamnade på 1.140 vilket utan konkurrens är det starkaste jag gjort. Iofs så verkar den stanna av någonstans runt 1.080 (i alla fall förra året) vilket ger en julvärmande alkoholhalt på ~8% - samt en massa, massa restsötma som lyfter kryddorna.
Såvitt jag kan se så har jag satt ihop ganska exakt samma recept som förra året. Skillnaden är i huvudsak ett annat märke på svagdrickan - det var så smidigt att få en back med glas till min porter... :-)
Dunderglöggen kommer i alla fall provsmakas sista söndagen innan jul. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att den kommer bli smaklig.

Min Jul-Porter

Ja, den hamnade efter två veckor i sekundären på flaska, nu uppkryddad med vanilj och whiskey. 
Den smakar helt enkelt enormt gott! Kaffe, kakao (mörk!), malt och farinsocker drar igenom en första hint av whiskey och efter följer en mycket vän vanilj. 8,6% ABV kommer den hamna på när den är klar - ja, någonstans...
Jag är oerhört spänd hur detta blir efter ytterligare ett par, tre veckor på flaska och med kolsyran som sprätter smakerna ytterligare en bit... 
Oerhört spännande! 

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...