2012-11-20

En bubblar och en är på flaska nu

Hm, missat lite updates här känner jag.

Dunderglöggen

Dunderglöggen är nu bubblin'-away å det grövsta.
Den hamnade på 1.140 vilket utan konkurrens är det starkaste jag gjort. Iofs så verkar den stanna av någonstans runt 1.080 (i alla fall förra året) vilket ger en julvärmande alkoholhalt på ~8% - samt en massa, massa restsötma som lyfter kryddorna.
Såvitt jag kan se så har jag satt ihop ganska exakt samma recept som förra året. Skillnaden är i huvudsak ett annat märke på svagdrickan - det var så smidigt att få en back med glas till min porter... :-)
Dunderglöggen kommer i alla fall provsmakas sista söndagen innan jul. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att den kommer bli smaklig.

Min Jul-Porter

Ja, den hamnade efter två veckor i sekundären på flaska, nu uppkryddad med vanilj och whiskey. 
Den smakar helt enkelt enormt gott! Kaffe, kakao (mörk!), malt och farinsocker drar igenom en första hint av whiskey och efter följer en mycket vän vanilj. 8,6% ABV kommer den hamna på när den är klar - ja, någonstans...
Jag är oerhört spänd hur detta blir efter ytterligare ett par, tre veckor på flaska och med kolsyran som sprätter smakerna ytterligare en bit... 
Oerhört spännande! 

6 kommentarer:

 1. roliga å spännade drycker du har på G där. Låter himla gott!
  Fin etikett till Jul Portern också. Jag är inte så bra med data å ritprogram så jag får nöja mig med en siffra på kapsylen-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dunderglöggen vet jag blir riktigt bra, så den är inte så spännande egentligen... ;-)

   Etiketten var riktigt enkel faktiskt... :-)

   Radera
 2. Spännande! Hur länge hade du i vaniljstängerna?

  Du får gärna länka till vår blogg: fearwolf.blogspot.se

  /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Er blogg ligger redan i min blogglista! :-)

   Jag fuskade en smula - jag körde vaniljstängerna i whiskyn i 10 dagar istället för att köra dem i sekundären. Dels tänkte jag att alkoholhalten skulle dra ut mer smak och dels så minskar jag risken för kontamination... :-)

   Jag gjorde ett tafatt försök att provsmaka mig fram till rätt nivå, men jag hällde i allt enligt recept då jag inte kände att smakerna verkade ta överhanden.

   Radera
 3. Hej å hå!

  öh, det verkar inte gå att kommentera på senaste inlägget. Det om alla glas. HAde iofs inget vettig tå säga sånär som på att jag funderar på att införskaffa dylika "rätta" glas. Allt för känslan eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Det är ett gammalt inlägg som jag helt enkelt glömt bort att publicera och där har gamla inställningar legat kvar - dock ordnat nu! :-)

   Radera

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...