2013-11-03

Bryggning av "Var är nunnorna?"(016)

Tja, då är det klart. En smidig och väloljad bryggning är tillhanda. Bättre utbyte än jag trott på - 1.090 istället för 1.084 var lite överraskande, men jag får nog vänja mig vid att räkna på nästan tio procent högre mäskningseffektivitet än de 68-70% jag brukade räkna med... :-)
Lakning, eller snarare mer av genomsköljning i mitt fall, is da shit! Nästa gång skall jag kolla lite närmre på styrkan av det lakvatten jag får ut från början. Jag ställde undan min maltpipa när jag fått igenom tillräckligt med vatten för att toppa upp kokmängden korrekt och det som sedan rann ur höll fortfarande 1.010 - så frågan är om jag inte hade kunnat göra en svagare omgång till... Typ parti gyle? Men, men - nästa gång, eller någon gång därefter! ;-)

Hot scotchie! 

Efter en viss inspirationskälla så var jag också tvungen att testa lite varm vört tillsammans med lika mycket whiskey. Speyside blev det i mitt fall. 
Och - Wow! 
Supergott och ett givet inslag i mina framtida bryggningar måste jag säga. Fantastisk doftutveckling och den rundande av smakerna på ett bara häpnandsväckande sätt. Tarvar mer experiment nästa gång, eller någon gång därefter! ;-) 

Jäser som f-n!

Efter ha dragit i min jästförkultur på två liter i går kväll så bubblar det som besatt idag. 
Faktum är att jag är inte så lite rädd för att få en jästexplosion här... :-( 
Jag har en blowoff-tube redo för att sättas in om locket börjar bukta! :-) 

Utkast till etikett

Jag måste erkänna att jag suger getpung på att göra snygga etiketter för att få presentabla flaskor. Jag brukar nöja mig med att skriva ett id-nummer på kapsylen och så är det klart. 
Men varför inte jobba lite extra nu när detta ändå är en delad batch - med min tillfälliga bryggkollega, 'M' - och göra en lite mer välgjord etikett för en gångs skull? 

Så - utkastet: 

Kom gärna med kritik/förslag på både text, bild och layout. 

Och så receptet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...