2013-11-21

Fortsatta funderingar om frukt-/bäröl.

Sömniga funderingar om blåbärs-IPA igår, lite mer om frukt-/bär-öl idag. Jag har lust att planera in något sådant i framtiden, kanske till våren då det känns som om ökade temperaturer och lite mer sol kräver något mer läskande och fruktigt.

Svalt, friskt och fruktigt! 

Jag har ett par recept liggande som passar in i profilen. 
En wit med hallon samt en saison också med hallon
Båda är rimligt låga i alkoholhalt, någonstans runt 4,5-5%, båda skall också normalt jäsa ut torrt vilket borde fungerar bra i törstsläckarsituationer i vår/sommar.

Chiliporter? 

- Chili (paprikafrukt) är strikt tydligen ett bär, så det fungerar ju... 
En choklad-chili-porter kanske är melodin? Med lite rökt malt och chipotle? Låter iofs mer som en värmande vinterdryck? Kanske hinns det med en sådan om det blir en lååång vinter? 

Eller..? 

Nej, jag kommer antagligen ändå hålla mig till de vanliga öl jag för närvarande har i attgöra-listan - en IPA, en klassisk mild och en lite mer ursprunglig porter. 
Men samtidigt så blir man sugen på lite frukt och bär ibland - faktum är att då ligger nog hallon-wit närmst till hands i alla fall dels för att det låter riktigt gott, men inte minst för att jag inte gjort någon helmaltsveteöl än. :-) 

Radler! 

Jag har druckit en tysk öl (pilsner) som var utblandad med hälften citronläskeblask. Och faktum är att det var riktigt trevligt ur ett "dricka-något-läskande-i-skuggan"-perspektiv. 
Lite konstig känsla först, men när jag till slut insåg att det faktiskt inte är, eller påminner om öl, så både accepterade och omfamnade jag konceptet. Att alkoholen halveras är inte heller fel, blandar man med en standardpilsner så hamnar de på lite drygt 2%. Perfekt på sommaren! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...