2017-03-31

Sejdel Dimple 0,5 liter


Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter från och till och dels har det varit ett hårt tryck på jobbet vilket givetvis också starkt påverkar ens lediga tid. Skall ändå försöka få upp farten på bloggen lite.
Äntligen!
Så, framåt - mot recensionen!

Öl! 

Ja, ölen i sig (St:Peters Cream Stout) har jag recenserat tidigare (4/5) så den är kanske inte så mycket att säga om - men glaset!
För mig är det så klassiskt som ett ölglas kan bli; en dimplemug!
Gjord för hårda tag och slitage på klassiska engelska pubar.
Glaset tackförnämligt sponsrat av Sejdelshoppen.

Sejdeln! 

Det är ett grovt och ganska tungt glas, välgjort utan några trista kanter någonstans.
Det är knappast det bästa glaset för att fånga upp finare aromer från ölet med den stora öppningen, men det är inte heller tänkt för sniffers - utan drinkers!
Och jag får erkänna att jag lite glömt hur gott det är att dricka ur en sejdel. Detta är den klassiska formen av en anledning. Det tjocka glaset isolerar också så ölen håller temperaturen lite bättre.
Jag gillar att ta ett par större klunkar av ett öl och sedan smaka av nästa klunk lite närmre. Och det klunkas inte bättre än ur en sådan här mugg! ;-)
Och därmed har jag underlaget klart för mig - lite lägre alkoholhalt, öl som man dricker i rejäla klunkar - och gärna i trevligt sällskap!
Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...