2011-09-28

Bryggplaner (just nu)

Detta är ett sådant inlägg som jag vet att jag kommer få skämmas över. Alla planer har normalt sett en ganska god potential att förändras kraftigt över tid och inte minst mina planer på vad jag skall brygga.
Pinsamt!
Beroende på hur mitt ölförråd ser ut framledes och hur mina kunskaper ökar eller inte ökar så tror jag att verkligheten runt min högst teoretiska plan kommer att förändras och säkert sedan planen med den.
Jag har en plan...
Med i mitt Coopers DIY BeerKit så följer det med en Coopers Lager-ölsats. Den kommer hamna på hyllan för framtida användningar och istället så kommer jag att börja med att brygga en Mexikansk Cerveza.
Min lista:

Men sedan så...
Jo, till min lilla lista och kommentarer och så små tankar omkring dessa:
 • Mexikansk Cerveza
  • Oskulden skall spräckas och varför inte med en enkel, lättdrucken och nästan helt kravlös mexikansk öl? Med en valfri bit lime så lär den fungera alldeles utmärkt i badtunnan! ;o)
 • Tyskt Weißbier
  • Jag tycker veteöl är så oerhört mumsiga - tydligen passar de förhållandevis bra för extraktbryggningar också. Detta blir en lite alkoholstarkare variant som förhoppningsvis skall få lagra till sig lite mjuka, goa smaktoner. 
 • Chocolate Stout
  • Jag är lite sucker för Porter och Stouts. Hur vill jag ha en sådan?
    - Mörka toner av kaffe och choklad inbäddade i en ljuvt lättkolsyrad omgivning - som en choklad-/kaffebakelse i vätskeform ungefär.
   Och varför inte en kraftigare chokladvariant av detta? I detta fall lite extra spännande då denna bryggning är den första som inbegriper lite delmäskning och dessutom lite extra smaksättning. Lär vara perfekt i vintermörkret och i vårrusket tror jag! 
Mer planer...
Å mer...
Här någonstans blir det lite mer osäkert i vilken ordning - om och en massa kanske...
Men lite funderingar och tankar om andra spännande bryggningar kan jag ändå servera:
 • Vanilla Cream Ale
  • En lite lätt söt, krämig, vaniljhintande ale? Låter inte det mums? Jo, jag tror månne det. Även om bryggningen inte erbjuder något extra förutom smaksättningen så är det en öl jag vill ha stående i källaren vid behov. Frågan är om vaniljen kommer att försvinna lite över tid?
 • Russian Imperial Stout
  • Varför inte? Men det blir glasflaskor och en låååång lagringstid innan dessa lär vara så pass avrundade i smaken att de går att njuta av. Spännande med mycket hög alkoholhalt och rena rama vulkanutbrottet när jästen går i den potenta sörjan. Spännande!
   Detta är hur man dels inte skall göra och dels vad som inte får hända:

 • Dark Ale
  • Ja, en mörk en med lite kaffe- och chokladtoner - fast med betydligt mindre beska än Stouten tidigare. Låter väl gott? 
Oskulden tas i nästa inlägg!
---
Läs även andra bloggares åsikter om Coopers DYI BeerKit, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning, Mexikansk Cerveza

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...