2011-09-27

Coopers DIY BeerKit

Coopers DIY BeerKit
Jo, det blir till att börja med ett sådant häringa set!
Enkelheten och smidigheten känns oerhört rätt i nuläget.
Dyrt?
769 SEK för härligheten, men då följer verkligen allt med som behövs för att brygga en första sats (~23 Liter) med Coopers Lager i flaska - komplett med allt utom vatten och tid.
Lager??
Jo, det är en lite sidohistoria för sig. Coopers skickar med en ale-jäst i paketet och för alla bokstavstroende så blir det givetvis heeelt galet. Men samtidigt så skall tydligen setet, trots ale-jäst och jäsning i rumstemperatur, ge ett öl med "lager-karaktäristiska egenskaper" - och ser det ut, luktar och smakar som en lager så är det en..?
Men för mig som glad amatör? 
Med lime! 
Skitsamma - skulle det smaka lager så är jag nöjd, men jag har ändå samtidigt beställt ett set för att som premiär göra en Mexikansk Cerveza (öl på spanska) - den lär serverad iskall sitta som en smäck i badtunnan lite senare i vinter! :-)

Bryggplanen mm kommer i nästa inlägg!
---
Läs även andra bloggares åsikter om Coopers DYI BeerKit, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning, Mexikansk Cerveza

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...