2011-10-29

Día de muertos-ölkväll! Mexikanskt all the way!

Mask inspirerad av Día de los Muertos
(Bildkälla)
Om en vecka, nästa lördag, så är det dags med att provsmaka min Mexikanska Cerveza!
Mognat
Då har den stått på flaska och "mognat" i 24 dagar. Som jag sagt tidigare så är den helt glasklar och bottensatsen har med all säkerhet blivit mer kompakt och hårdnat nu.
Det kommer mera...
Jag kommer fega lite och köpa en handfull mexikanska, klassiska öl i veckan som kommer; det blir några Sol och några Corona Extra i kundkorgen. Dels är det för att fega lite grann ifall mitt öl visar sig vara odrickbart(otänkbart!), men egentligen mest för att ha som jämförelse. Deras smakprofiler stämmer ju med det jag förväntar mig av mitt öl - en liten beska med ganska tydlig citruston.
Och CHILI!
Jo, goddamn - jag skall koka en chili som kväver mexikanska öl! :-)
En äkta chili där riktigt stora köttbitar kokats i mustig öl (gärna porter eller stout) tillsammans med en massa chili och kryddor i 6-7h tills det blivit en varm, het, mustig, fuktigt saftig smak-explosion!
Hmmm, jag är nog utan tvivel en food-porn-junkie...
Serveras med Bönsalsa, grönsaker och Tortillabröd.

Och så min öl givetvis!
---
Läs även andra bloggares åsikter om hembryggning, öl, ölbryggning, Coopers DYI BeerKit, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning, , , , , ,

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...