2011-10-20

En bubblande aktivitet, Tysk Weißbier, dag 3

Nu jäklar rör det sig!
När jag tittar närmre i tunnan så ser jag faktiskt partiklar som åker runt i vad som bäst kan beskrivas som rena strömmar i brygden.
Och det bubblar så att man kan se det med blotta ögonen nu också!
Bubblor!
Världens bästa film?
Det blir nog ingen Oscar vare sig för scenografi, foto eller bästa originalmanus heller...
Jag har alltså filmat genom ett immigt lock med min iPhone, ljussatt med en LED-ficklampa. Sedan komprimeras kvalitén kraftigt tyvärr under uppladdningen också.
Vitt som mitt samvete
Men det bubblar - och i min erfarenhet så är det nästan våldsamt också. Skillnaden i kritvit och fint skum mot den bruna gegga jag tog bild på igår är brutalt stor. Dock så längst in i skummet, vid baksidan så är det kanske 10% av ytan som är kvar av den bruna geggan.
Inte dåligt va?
Säkert inte upphetsande för någon som gjort detta själv innan, men för mig med min ringa erfarenhet så är det oerhört spännande, oerhört!
Doften
Det är stor skillnad på min förra bryggning, en Mexikansk Cerveza, som var mycket lugnare. Sedan skiljer sig doften också. Cervezan luktade starkt jäst, men med en tydlig citrusfruktton bland jästen. Denna veteöl luktar bara rent vetebrödsbak. Syrlig jäst alltså. Vi får se om det ändras med tiden.
Förresten
Min brygd håller nu en temperatur av 21°C ungefär. Jag slår in den med mylarfolie för att hålla värmen lite bättre - och för att det ser coolt ut... ;-)


Återkommer säkert med mer om jästillståndet snart...
---

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...