2011-10-11

Mexikansk skumkrona, dag 9

Idag visar mätningen en något dämpad aktivitet hos jästen - 1.012.
Då det var 1.013 igår så känns det utan tvekan som om det snart är dags för att börja fylla på flaskorna! Imorgon kanske den står kvar på samma värde. Lite spännande är det, speciellt när vi höjt inomhustemperaturen nästan 2°C. Undrar om det gör att jästen får en sista boost?
Men kolla skumkronan!
Frågan är om det är bra eller dåligt att det är sådan enorm skumkrona. Det försvårar utan tvekan mina små densitetsprover i alla fall. Och den hänger kvar länge också! Jag har inga som helst tvivel över att min öl kommer att få en riktigt fin och fast skumkrona!
Doften
Jag förknippar dessa typiska mexikanska öl med en mild ölsmak, ibland lätt humle, men alltid en lite syrlig citruston. Skall jag döma efter vad min öl smakar så är den på pricken vad en avslagen och ljummen Corona eller Sol skulle smaka som - inbillar jag mig.
Den har också uppenbarligen klarnat rejält. Går det så här fort så är den helt genomskinlig redan om någon/några dagar...
Spännande!
Mums! Vad kul det skall bli första helgen i November då första flaskan skall provmakas.

  • Tappning vilken dag som helst.
  • Minst en vecka för priming - kolsyran.
  • Sedan två veckor lagring innan provsmak. 
  • Antagligen ytterligare ett par veckors lagring.
  • Sedan fest i badtunnan! :-)

Uppdateringar om Cervezan kanske redan imorrn?
---
Läs även andra bloggares åsikter om Coopers DYI BeerKithembryggningölölbryggningextraktbryggning,Mexikansk Cerveza

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...