2011-10-28

No more krage på min veteöl, dag 11


Knappt en cm tjockt.
Jag kunde inte låta bli...
Det äckliga skummet är borta sedan länge så nu gjorde jag slag i saken och tog bort kreusenkragen.
Fullt med äckel!
I will eat your soul!
Eller nej, det var den inte, men det var ett litet äckligt lager i alla fall. Det räckte med att skölja det med handduschen för att det skulle lossna. Snabbt och smidigt!
Doften!
Ett jämt och fint jästlager, men
uppe i högra hörnet så syns det att den
kanske håller på att spricka upp...
När jag (försiktigt!) lyfte på locket så får jag dofterna i full blom. Mycket veteöl och jäst, men också en stark doft av alkohol - ren sprit. Det hade jag faktiskt inte alls väntat mig!
Det är väl de dofterna som också kommer mjukas upp under den dryga månad jag sedan tänker låta den ligga på flaska innan jag provsmakar den. Sedan kommer den få ligga till sig ytterligare en tid innan jag tror att den är helt "färdig" med smakerna. Men de happy daysen är en bra bit bort än... ;-)
Alkoholhalt?
Men händer inget oförutsett så kommer jag ta mitt första sample för att mäta densiteten på söndag. Spännande. Enligt det långt ifrån bergfasta schemat så skall den jäsa till på tisdag, det ger mig i så fall 3st mätetal under de sista tre dagarna. En alkoholhalt kommer också räknas fram på söndag i samband med provet. Var kommer den vara då? 5-6%?

---
Läs även andra bloggares åsikter om hembryggning, öl, ölbryggning, Coopers DYI BeerKit, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning,Tyskt Weißbier

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...