2011-10-25

Nyinköpt - för rengöring

Kass. Helt enkelt kass!
Blir väl - eller är
- ett måste?
Jag kände att behovet av desinfektionsmedel bara ökade och ökade. Så i fredags slog jag till. När kollegan J ändå skulle beställa så kände jag att varför inte sambeställa och spara halva frakten?
Så...
Så det blev ett startpaket med Star San samt en flasksköljare.
Star San
Ett miljövänligt desinfektionsmedel. Man blandar det med vatten - 1msk/10l - drygt - och det är bara att köra. 3 minuters kontakttid rekommenderas, men efter 30 sekunder så är i princip allt dött... Och bäst av allt - man behöver inte skölja efteråt. Det skum som bildas kan man låta sitta kvar! Ett måste tror jag. I startpaketet så följde det även med några påsar med PBW, ett effektivt rengöringsmedel. Där räcker det med 30 minuters kontaktid - och den skall vara grym på att lösa smuts. Vi får se.
Flasksköljaren?
Kass.
Helt enkelt kass. Möjligtvis att det finns andra märken som fungerar bättre, men denna fungerade bara skitdåligt. Eller dåligt och dåligt - den sprutade efter en hel del handkraft en rejäl stråle rätt upp i flaskan, men det var en del irritationsmoment som kringgärdade det hela:
  • Kass konstruktion, mycket mer design än funktion
  • Finishen var dålig. Plast med ojämn och hålig yta. Uselt! 
  • Man får pumpa som en idiot innan första "sprutet"
  • Tunghanterlig; ingen trevlig tanke alls att spruta ner kanske 80-90 flaskor...
  • Läcker som ett såll, det sprutar åt alla håll och kanter - fungerar på ett tomt bord eller i ett badrum
  • Billigare, bättre och mer hanterligt med en kraftigare blomspruta istället.
Rekommenderas ej!
Men visst, 149:- är inga fantasisummor och det svider trots allt inte allt för mycket i alla fall. Kanske gör jag något fel - jag återkommer när jag väl testat den under mer fältmässiga omständigheter! :-)

---
Läs även andra bloggares åsikter om hembryggning, öl, ölbryggning, Star San, desinfektionsmedel, PBW, flasksköljare, sanitet

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...