2011-11-05

Försvunnen veteölsjäst på ytan, dag 20

Ser lite ut som en satellitbild över
Europa någonstans. Men det är jäst.
Jaha, då har dagen kommit. Dagen då den absoluta majoriteten av jästen försvunnit ner i brygddjupet!
En satellitbild?
En del ligger kvar som synes, men jag har nog ingen som helst anledning att tro att det sista i princip sjunker ner under det närmsta dygnet innan flasktappningen imorgon. 
Alkoholhalten? - Staaarkt, staaarkt...
En sista mätning med min hydrometer blev det idag också. 1.014 öchslegrader tycks den sluta på. Och då den började på 1.063 och jag slutligen lägger till massiva 0,5% för primingen i flaskan så hamnar denna på häpnandsväckande 7,1%! 
0,5% extra??
Anledningen är att det faktiskt är drygt 8g sackaros/glukos per liter öl. Jäser det ut helt - och varför skulle det inte göra det? - så ger det faktiskt i runda tal 0,5% alkoholskjuts i flaskan.

Flasktappning imorgon - missa inte det! - Ja, och så Día de muertos ikväll, med Chili och slutligen officiell provsmakning av mitt första öl!
---
Läs även andra bloggares åsikter om hembryggning, öl, ölbryggning, Coopers DYI BeerKit, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning,Tyskt Weißbier

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...