2011-11-06

Recension av min (första!) Mexikanska Cerveza, dag 35

I går skrev jag om min Cerveza:
Och provsmaka min första öl!
 - Har jag tjuvstartat?
 - Kaaanske... 
Och den var jättegod! 
Eller först så kändes bara en svag hint av öl och mer av kolsyrat vatten. Sedan när temperaturen steg en smula så smakade den precis som en klassisk Corona eller dylik. Smaskig och lättdrucken till förbannelsens gräns - men då den är på 4,7% så det lär väl inte vara helt livsfarligt att dricka mer av den i badtunnan senare ikväll? :-)
En gång till!
Men senare på kvällen så smakade jag av den lite mer:
Lite citrus, det går också att förnimma en viss malt i doften.
I munnen så är det utan tvivel en mycket lättdrucken öl, det kommer en fin citronton och en lite söt hyggligt fyllig maltighet som är ruskigt smaklig. Kolsyran är fint avvägd och kittlar och lyfter mer än den irriterar och bedövar. Oerhört, oerhört, oerhört lättdrucket.
Fullständigt livsfarligt i badtunnan..!
Förväntan?
Jag ställde mig den retoriska frågan när jag presenterade mitt första öl:
 - Vad tror du om ölet?
  - Jag hoppas och tror att detta skall ge ett perfekt badtunneöl; lättdrucket, fräscht och inte särskilt alkoholstarkt. Jag siktar på att den kommer hamna på någonstans runt 4% ungefär.
Och hur blev det?
Jag måste säga att jag tycker den blev långt över förväntan. Jag förväntade mig en klassisk mexikansk öl utan någon personlighet, men tycker mig ha fått en helt egen öl som står på egna ben. Lättdrucken, men inte lättglömd kanske är en bra sammanfattning?
Så var sagan (delvis) slut!
Och därmed avslutar jag mitt första kapitel, min första ölbryggning/ölsats. En Mexikansk Cerveza som blev så smaskig som man hade kunnat hoppas på. Och så tittar vi framåt mot flaskningen av min Tyska Weißbier/veteöl. Spännande!

---
Läs även andra bloggares åsikter om Coopers DYI BeerKit, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning, Mexikansk Cerveza

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...