2011-12-14

Muscovado-Lager, dag 33 - panik utan kolsyra

Bildkälla.
Nej, nej, nej!
När jag idag tjuvstartar och kollar min Muscovado-Lager så märker jag hur den är kolsyrelös - ja, inte helt, men långt, långt ifrån "normal" kolsyrenivå. Det är exakt 14dgr sedan jag satte dessa på flaska och fat, så jag tycker ändå att de borde ha utvecklat kolsyrenivån överhuvudtaget.
Test
Jag tror att jag skall testa att skaka dem lite och sedan sätta dem lite varmare och vänta ytterligare några veckor, så får vi se då? Eller finns det något annat, bättre att göra? Skall kontrollera med bryggarbekantingen J under morgondagen om han har någon bättre idé.

Provsmak på nyårsafton istället! :-) 
PS
Den var god, riktigt god. Liten krispig humleton i bakgrunden, men om det bara varit rejält med kolsyra i den så skulle den nerkyld suttit som en smäck!


:-(
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...