2011-12-09

Provsmakning Tysk Weißbier, dag 52

Då var det dags för provsmakning!
Den har nu varit på flaska i exakt trettio dagar, i nästan fyra och en halv vecka. Den bör vara väl så klar nu.
Open Sesame!
Jag öppnar den försiktigt - en veteöl kan mycket väl spruta ner allt och alla när den öppnas. En ganska beskedligt pffffft och den är öppen. Lite rök ringlar sig upp ur mynningen.
Inget skumt här...
Jag häller upp den, den skummar bra, men bara snabbt och skumkronan sjunker efter en kort stund ihop och lämnar inga som helst spår efter sig på insidan av glaset. Den är oerhört klar, ett litet, litet lätt dis från jästfällning kan man se, men inte mycket.
Näsan...
I doften kommer lite citrus och vete, en liten jästdoft finns där också. Det är inga som helst tunga dofter, bara lätta, lätta doftförnimmelser.
Munnen...
Riktigt god.
Trots 7,1% så är den helt otroligt mjuk och len. Smaken stämmer också med doften; citrus och vete med en hint av jäst. Det kommer månne lite bananskumgodis i eftersmaken som också är riktigt len och god. Oerhört lättdrucken och perfekt i sommar - kanske möjligen att den är lite för slipad, den hade gärna fått sticka ut mer...
- Mer humle nästa gång!
Slutsats
Ja, och lite mindre alkohol. Detta går inte att hälla i sig mer än en i taget inte!
Jag tappade denna på halvliters glasflaskor och 740ml PET och efter en sådan 740ml så är jag lite smått salongsberusar faktiskt.
I svettiga 30°C i skuggan under nästa sommar så lär man svimma efter två sådana här! Det är ingen bulkdricka, men profilen är inte något att dricka sakta och mättande.
Lite förvirrande
Jättegod, men alkoholstark och slät kan man kanske sammanfatta den med? Ett bra öl som verkligen inte sticker ut någonting - någonting! Nästa gång får det bli utan extra dry malt och dextros.

---
Läs även andra bloggares åsikter om hembryggning, öl, ölbryggning, hembryggning, öl, ölbryggning, extraktbryggning,Tyskt Weißbier

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...