2012-05-22

Närmar sig sluttesterna... innan allgrain-brygg!

Nu närmar det sig. Utrustningen kommer (teoretiskt) närmre och närmre en readystate.

Pumpen

Jag är lite orolig för pumpen, dels så är den inte livsmedelklassad för kokande vätska och dels så är den inte alls så supereffektiv.
När jag testkörde (JULA-)pumpen innan (se filmen) så hamnar jag på exakt 2,5l/minut. Det innebär att det kommer ta ca 7,5 minuter att tömma de 19liter som jag kommer koka. Lite mycket tycker jag? Men visst - sitter jag med 18liter vört på typ 18-20°C efter 7-8 minuters kylning så är jag egentligen ganska nöjd... ;-)

Vad fattas?

Så vitt jag kan se så är det i princip bara en mätsticka för att se mängden vört i grytan kvar. På lördag smäller det! Antagligen påbörjas bryggningen någon gång efter lunch.
Livebloggning? :-)

PS. Ja, den låter för djävligt! Ett par andra saker värda att påpeka är att det dels sitter en 16/12mm silikonslang på pumpen vilket gör att strålen ser slöare ut än den egentligen är samt att vätskan också trycks igenom plattvärmeväxlaren på vägen ut... :-)

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...