2012-06-24

Dag 29, London Porter Clone, flaskning

Flaskat! Jobbigt, jobbigt!

Facit

Mörkt för kolsyran!
1st 5L Partyfat
5st 33cl, Patentkork
21st 50cl Coopers PET

Summasummarum:

~17,2L

Skänk till ölgudarna

Jästkaka skymtas i slasket.

Det betyder att det blev drygt 1,5 liter kvar i jästunnan.
Jag tror definitivt att jag hade säkert kunnat få ut ytterligare en 33:a eller kanske t o m en 50cl, men dels hade jag ont i ryggen (måste ändra arbetsställning till nästa gång) och dels så var jag uttråkad på att flaska.
Kreusen, vilket påminner
mig om att jag måste ställa
jästhinken i vatten inför
diskningen senare...

Hade det jäst något mer?

Jäpp, ända ner till 1.020!
Hade ju hoppats på mer, men sådant är livet. En noterbar sak är att det luktade starkt av skumbanan om min brygd. Men när jag smakade så kände jag inte av något sådant utan det var bara de smaker jag ville ha där - och en hyggligt ren beska. En beska som jag hoppas mjuknar lite under lagringen. Men lättdrucket och finfint verkar det bli!

Provsmakning

Helgen vecka 29 så skall allt vara klart om jag räknar rätt. Den läs säkert utvecklas och bli ännu bättre de närmsta månaderna, men 4v på flaska är allt jag kan hålla mig innan provsmak i alla fall.  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...