2012-08-24

Min Jul-Öl 2012

Det gäller att vara tidigt ute! Och efter moget övervägande:

Denny's Vanilla Bourbon Imperial Porter

Från min recension av
Innis & Gunn Irish Cask
.
Jag hittade receptet när jag letade efter lite info hur det fungerar med vaniljstång i ölet. Läste lite i tråden och kände bara att denna whisky-Porter känns så oerhört rätt.
Jag har druckit Innis & Gunn Irish Cask och upplevde den som god - till motsats mot de flesta av deras andra öl - så varför inte något i den riktningen?

Smaksensation?

Tanken på bourbon istället för irländsk, lite sval whisky och sedan för ytterligare lite extra skjuts i vanilj- och fatprofilen med vaniljstänger tillsammans med en mörk, knäckig, maltig och kaffe/chokladsmakande stark brygd i vintermörkret gör mig faktiskt lite svag i knäna! :-)

Som julöl!

En lagrad glögg,
nio månader.
Jag kan inte påstå att jag generellt är över mig glad i kryddade julöl. Så istället så blir det ovanstående - mer som en winterwarmer fast i whiskyporter-överrock till jul! :-) 
För att få den under sin höjdpunkt så skall den tydligen helst ligga ett par månader och - *räknar lite på fingrarna* - det innebär att portern måste sättas redan i början av oktober och min Dunderglögg i början av november. Bråda dagar således! 

Samma tanke här

Jag tycker inte att tyngre, mer smakrika öl passar så vidare bra i stora flaskor. Dessutom är jag en riktig fjolla när det gäller drickande, jag smuttar i timtal snarare än häver i mig. Så jag kommer ha samma inställning till denna porter såsom till min nästa bryggning - ChocoPuckoChockPorter - små flaskor och kanske en lite mindre batch.

Mitt arbetsnamn på ölen

Jag kommer för först gången göra riktiga etiketter och titeln blir:

Tomten är lite trött bara

Tyvärr vet jag inte vem som äger denna bild. Någon? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...