2012-08-23

Utvärdering av mitt bryggarliv!

Hm, utvärdering av mitt korta och ointensiva bryggarliv snarare! :-)

Memory Lane

För 334 dagar sedan så skrev jag mitt första inlägg här. Jag hade filat ihop en schematisk bild av hur jag skulle utveckla mitt bryggande.
Nu kanske det är dags att bocka av lite?
Jag struntade helt sonika i att börja på med delmäskning och annat och hoppade rakt över direkt till allgrain.

Framåtrörelse!

Jag kommer trilla ner ytterligare en nivå under nästa bryggning då jag äntligen fått tag på information om det vatten jag använder och därför säkert kan vattenbehandla nästa bryggning. Då jag siktar på en chokladporter så passar det finfint att kunna dra upp hårdheten en smula på det mjuka Jönköpingsvattnet.

Steget till jästkultur?

Jag vet inte.
Jag är ingen storkonsument av ölen jag brygger så den går åt sakta, sakta... Därför brygger jag sällan och försöker köra på bredd(nåja). Skall man skörda jäst och sådant så tycker jag nog att man bör ha nytta av jästen inom rimlig tidsrymd - det får nog inte jag. Och pengarna man sparar kompenserar inte riktigt risken att man ganska dramatiskt ökar risken att dra på sig en infektion...

Förkultur

Men man skall aldrig säga aldrig. Förkulturer lär jag hoppa på snart. Inte minst då min julöl i November - en stout smaksatt med whiskey - lär hamna en bra bit över 9% så måste jag helt enkelt bygga en magnetomrörare och förkulturera då! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...