2012-09-03

Slutet för min London Porter Clone, dag 100

Jaha, nu kan jag konstatera att någonstans på vägen så har jag plockat upp ovälkomna passagerare i min första all-grain brygd.

Infektion!

Jo, misstankarna är tyvärr sanna. Jag har gjort stickprov på fyra flaskor och alla ger riktigt fina skumfontäner. De övriga flaskorna är stenhårda så att i princip kapsylen buktar ut på mina PET-flaskor.

Bakgrund

Ölen koktes ihop utomhus, allt gick bra. Jag är faktiskt noga med rengöring generellt sett, så även här. Det som sticker ut är hanteringen under jäsningen, eller snarare avsaknaden av jäsningen. Jag tog upprepade prover - öppnade locket och skopade upp lite grann. Jag rörde även om vid ett tillfälle i hopp om att jästen skulle vakna och brygden skulle jäsa ut.

När?

Någonstans i detta så gick det fel. Jag har svårt att tänka mig att jag släppt in vildjäst, speciellt då jag gnidit armarna med tvål o vatten, öppnade bara en glipa och sköljde både armar och skopa i StarSan. Men då hela batchen verkar infekterad så är det osannolikt att det skulle vara från några av flaskorna - det måste således ha kommit in tidigare.
Bryggkvällen? 
Nej, jag tror ändå inte det.

Förändringar?

Nej, jag tror ändå inte det heller. Jag har så svårt att se var någonstans jag varit oaktsam. Jag har varit oerhört noga hela tiden.
Kanske blir det samma, fast lite hårdare?

Går det lösa?

Nej, konstaterar man en infektion då ölet fortfarande är gott (ja, eller drickbart lite beroende på ens preferenser) så är ett alternativ att slänga in det i kylen, riktigt kallt och sedan dricka på av bara f*n! 
Göra slut på den helt enkelt.

Inte gott alls! 

Tyvärr måste jag säga att så kommer det inte bli fallet med min London Porter Clone. Den smakar just nu som svagdricka med konstiga bismaker och brända kaffetoner i eftersmaken och blir tyvärr betydligt sämre för varje minut som går.

Ajöken och HEJ TILL NÄSTA

Det blir avloppet nästa för den. Tråkigt framför allt eftersom det är först nu som den borde börjat smaka riktigt bra. Den var OK vid första testningen och borde varit så mycket bättre nu. Men, men - sådan är världen ibland.
Nästa brygd blir i alla fall en Chocopuckochock-Porter!
Väl mötts där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...