2013-09-11

Flaskade min dry stout

Oj, glömde att påpeka att min 'Jamils Dry Stout' nu är flaskad. Från 1.043 till 1.012 (4,4%). Inte alls så torrt som jag ville, men rimligt i alla fall. Trodde att Nottingham-jästen skulle tvinga ner den ytterligare några pinnar, speciellt när jag höll den på 64°C i en timme under mäskningen. Dock så strulade den rejält så i ärlighetens namn så kanske den hölls ett bra tag uppe vid utmäskningen vid 78°C också. Men, men...
Smakade inte vidare supergott måste jag säga, vattnigt och lite tråkigt - men lite rejälare humlebeska i alla fall. Blir säkert bättre efter ett par veckor i flaskan. Hoppas på rejält mycket mer rostad maltighet.

Irländsk afton! 

Hoppas verkligen den blir bra för jag tänkte dra ihop lite folk och bjuda på en irländsk afton, köttgryta med Guinness och någon potatisrätt till. Måltidsdrycken är väl given? :-) 
Likaså Tullamore eller Jameson lite senare på kvällen... :-)
Rapport avläggs senare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...