2016-02-13

Störtebeker 0,3 litersglas

Mumsig, men inte så glas-förhöjande öl kanske... 
Störtebekers 33cl-glas, från Sejdelshoppen.
Vilket enormt vackert glas!
Man tappar nästan andan faktiskt.  Det är alltså ett glas från Stralsundsbryggeriet Störtebeker, som producerar flera riktigt bra öl, bl a den Schwarz-bier som återfinns på bilden.

Pirat!

Bryggeriet har tagit sitt namn från piraten Klaus Störtebeker som terroriserade haven från sin bas på den tyska kusten tills han tillfångatogs och avrättades i början på 1400-talet. 
Jag antar att det skall föreställa Störtebeckers skepp "Den röde djävulen" på den röda flaggan på glaset, som också är en logo för företaget. 

Men - glaset! 

Inte så mycket vind i håret,
men en mycket stilig mustasch! 
Tydligen skall glaset påminna om ett spänt segel, i linje med sjörövaren samt den lokala traditionen av Stralsund som hamn- och sjöstad. 
Och visst är det så att man nästan känner vinden i håret.
Den unika kurvningen är.. ja, det går inte se sig mätt på glaset.
Glaset känns gediget och tryggt i handen, vill man ha ett högt glas för att se kolsyrade öl släppa sin kolsyra hela vägen upp så är detta ett glas som står ut bland tusen andra.
Egentligen var det nog fel av mig att recensera med en swarzbier i glaset - en ljus pilsner hade spelat så mycket bättre med glaset. Men samtidigt så är swarzbier så förtvivlat gott... :-)

Bättre vinkel på glaset 

Bild och glas från Sejdelshoppen
Här syns vinkeln på glaset så mycket bättre än på min bild. 
Oerhört fräckt glas! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...