2016-04-27

Spiegelau Barrel Aged Beer-glas vs "vanligt" Provsmakningsglas

Lite spännande test (o smaskig öl!), Spiegelau Barrel Aged Beer-glas mot ett "vanligt" Provsmakningsglas - sponsrat av Sejdelshoppen förstås.
Lite orättvist att det vanliga provglaset är 0,3 liter, det hade nog sett lite rimligare med 0,5 liters som Sejdelshoppen också givetvis för. Men generellt när jag provar öl så tar det lite tid och jag delar gärna på en flaska så jag personligen föredrar faktiskt lite mindre provglas.

Mer disclaimer...  

Jag har ingen tunnlagrad öl för att testa just nu. Får återkomma med det någon gång senare! :-)
Jag sniffar, jag smakar, jag smackar och jag sniffar igen.
En konstig detalj som jag inte lyckas skaka av mig är att det kommer fram en ganska tydlig metallisk ton i doften i Spiegelau-glaset. Jag testar det andra glaset, jag går tillbaka - och där väntar metalltonen på mig igen.

Utslaget? 

Båda glasen erbjuder en trevlig kant att dricka från. Mina stora händer passar lite bättre under Spiegelau-glaset, men det beror kanske mest på att det andra glaset är mindre. 
Spiegelau-glaset är tunnare och känns lite "finare". Dock så fungerar även provglaset riktigt bra och känns inte billigt, bara lite mindre finare än Spiegelau som verkligen utstrålar elegans och klass. 

SÅ? 

För att mys-smaska finöl för mig själv så är nog Spiegelau ganska oslagbart - kvalitetskänsla och lagom stort. Men om man vill hålla lite ölprovning så tycker jag det mindre provglaset är perfekt. Det är trots allt roligare att testa lite fler öl även om det är på bekostnad av volym. 
Trevliga glas båda två! Och ölen... Mmmmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...