2016-04-23

Spiegelau Refresh Sejdel

Från Sejdelshoppen
Lite nytänk är aldrig fel, inte när det gäller en sejdel som säkert är en riktigt gammalt dryckeskärl.
När jag såg att Spiegelau släppt en sejdel med en hel del spännande nyheter så blev jag lite sugen på att testa.
Sagt och gjort, Sejdelshoppen ställde glatt upp med recensionsexemplar och nu äntligen så har den hamnat framför mig, med öl i!
- När är en engelsk bitter fel?
-ALDRIG! 

Glaset? Sejdeln! 

Det är grövre gods än man är van vid när det gäller Spiegelau, men det är samtidigt en smula absurt att tänka sig en sejdel med tunt glas i. :-)
Superkvalité som vanligt kan man konstatera. Handtaget är bekvämt och rejält tilltaget även för mina händer. Botten är tjock och tung och ger stadga till det relativt höga glaset.

Specialdesignen? 

Från Sejdelshoppens sida: 
"Spiegelaus nya sejdel med en turbinformad upphöjning i botten av glaset. När glaset skakas frigörs mer arom och du får en ny skumkrona."
Och ja, långt därnere i botten finns det en upphöjning och längs sidan finns det två "klackar" som skall skapa ännu mer turbulens när man svirvlar ölet antar jag. 

Och fungerar det? 

Nåja, jag vet i sjutton om det ger något extra alls - det är snarast ett bra handtag och höjden på sejdeln som ger en bra "swirl" så att ett skumhuvud uppstår igen. 
Detta är faktiskt den första gången som jag känner tvekan om jag skulle köpt detta glas. Inte så mycket för glaset i sig, det fungerar utmärkt och är av hög kvalité, men det är priset som för en gångs skull inte riktigt motsvarar glaset. 
Från Sejdelshoppen

Alternativ? 

Tittar man lite snabbt igenom Sejdelshoppens övriga sortiment på (öl)märkeslösa sejdlar så är det ingen som har direkt liknande profil, tittar man däremot vidare på märkesbundna sejdlar så hittar man Mythos sejdel som har samma typ av vacker profil (hög, smalare nertill) och som kostar typ vad en och en halv(!) Spiegelau Refresh Sejdel kostar - för en sexpack! 
Det är prisvärt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hygglig nivå på kommentarerna va?

Sejdel Dimple 0,5 liter

Länge sedan nu. Det är av olika orsaker, dels så har jag haft grymma ryggproblem sedan i december och käkat antiinflammatoriska tabletter f...